juni 2015

ONDERHOUDSABONNEMENT
Huurders van Eigen Haard kunnen een onderhoudsabonnement afsluiten. Dat kost eenmalig € 40,08 en daarna maandelijks € 6,68.
Er is een brochure beschikbaar waar overzichtelijk is te vinden welke werkzaamheden voor rekening komen van Eigen Haard, welke voor rekening van de huurder en welke onder het onderhoudsabonnement vallen. De brochure kan bij Eigen Haard worden aangevraagd.
Een woning met een abonnement krijgt iedere achttien maanden een onderhoudsbeurt. Eén van de onderhoudsmedewerkers komt bij langs en bekijkt de woning. Beginnende gebreken worden meteen opgelost.
==========================================================
HUURACHTERSTAND
Huurders van Eigen Haard die de huur in de een bepaalde maand niet kunnen betalen kunnen contact opnemen met Eigen Haard om te overleggen of er een regeling getroffen kan worden.
Bij een huurachterstand van twee maanden kan een huurder bezoek krijgen van een schuldhulpverlener. Samen met de huurder wordt gekeken naar de financiële situatie.
Is de huur alsnog niet betaald? Dan start Eigen Haard een incassoprocedure. Dit kost veel extra geld. Wanneer de huur niet betaald wordt kan dit tot huisuitzetting leiden.
===========================================================
AMSTERDAM VERSCHERPT CONTROLE OP ILLEGALE VAKANTIEVERHUUR
Bron: Het Parool

Overtreders riskeren boete en huisuitzetting
Amsterdam verscherpt de controle op illegale onderverhuur van sociale huurwoningen. Het aantal ambtenaren dat hiermee is belast is dit jaar al met 25 procent uitgebreid.
De afdeling handhaving van de Dienst Wonen van de gemeente telt sinds kort dertig ambtenaren, zes meer dan voorheen. De nieuwkomers hebben een team gevormd dat zich speciaal met illegale vakantieverhuur bezighoudt. Verder wordt vooruitgang geboekt door bijvoorbeeld nauwere samenwerking met woningcorporaties.

Vakantieverhuur neemt volgens SP-wethouder Laurens Ivens (Wonen) hand over hand toe. De uitwassen wil hij bestrijden. ‘Handhaving is essentieel. De stad Berlijn heeft alle vormen van vakantieverhuur verboden, maar het verschijnsel is daar groter dan elders, omdat er slecht wordt gecontroleerd.’

Ivens reageert op een uitspraak van de kantonrechter vorige week, die een huurder wegens illegale onderverhuur van zijn sociale huurwoning aan vakantiegangers veroordeelde tot het verlaten van zijn huis en het betalen van bijna twintig mille voor opsporingskosten, een boete en proceskosten.

1 juni 2015