Woningnet: Omzetten woonduur naar inschrijfduur kan nog tot 1 juli

Nieuwsbrief 29 april 2019

Woningnet:
Omzetten woonduur naar inschrijfduur kan nog
tot 1 juliWoonde u al vóór 1 juli 2015 in uw huidige zelfstandige huur- of koopwoning in de regio Amsterdam en wilt u in de toekomst verhuizen? Dan kunt u nog tot 1 juli bij WoningNet inschrijven voor de overgangsregeling die uw woonduur omzet in inschrijfduur. Deze mogelijkheid stopt per 1 juli 2019.

Sinds 2015 is alleen inschrijfduur in WoningNet bepalend voor de toewijzing van een sociale huurwoning. De mogelijkheid om woonduur hiervoor te gebruiken is vervallen. Wel is er een overgangsregeling ingesteld voor woningzoekenden die al voor 1 juli 2015 in hun zelfstandige huur- of koopwoning in de regio woonden. Deze regeling zet de opgebouwde woonduur om in inschrijfduur. Tot 1 juli 2019 kunt u zich uit coulance nog voor deze overgangsregeling aanmelden bij WoningNet. Daarna niet meer. U kunt de inschrijfduur uit de overgangsregeling gebruiken tot 1 juli 2030, zo lang u nog in de huidige woning woont en deze bij verhuizing leeg achterlaat.

Niemand kan in de toekomst kijken maar je kunt je wel op die toekomst voorbereiden. Schrijf u daarom bij WoningNet in als u ook uw huidige woonduur (dus de jaren die u vóór 2015 in uw huidige woning woont) wilt omzetten in inschrijfduur. Dat vergroot uw kans op een andere woning, want hoe langer de inschrijfduur hoe eerder een woning. Je kunt immers nooit weten… En doe het op tijd.

Zie voor meer informatie de website van WoningNet:
Uitleg/Inschrijven/Overgangsregeling vervallen woonduur

riority49 \ls