Actueel – FAH Federatie Amsterdamse Huurderskoepels i.o.

TEKEN DE PETITIE
Behoud het huurrecht;
geen huurverhogingen of gedwongen verhuizingen

Met het Manifest Passend Wonen vragen 23 corporaties aan de minister om een fundamentele wijziging van het huurrecht die de rechtszekerheid van huurders aantast: flexibele huurcontracten, huurverhogingen en gedwongen verhuizingen zijn het gevolg. Dit mag niet doorgaan!

Met het Pamflet Aantasting Huurrecht reageerden de gezamenlijke huurderskoepels van de in Amsterdam actieve woningcorporaties furieus op de gelanceerde voorstellen. Zij gaan nu aan minister Ollongren een petitie aanbieden en uw steun is daarbij hard nodig.

Teken de petitie Behoud het huurrecht

klik hier en daarna op de foto.

==================================================================================

Passend wonen

Het begon allemaal met het op 7 juni 2018 door 23 woningcorporaties aan minister Ollongren overhandigde  Manifest passend wonen

En er kwam een tegenreactie van 15 woningcorporaties via het Pleidooi, Een huurwoning geen voorziening maar een thuis

De reactie van de Amsterdamse huurderskoepels kwam via het Pamflet-inbreuk-huurrecht

Ook de onafhankelijke huurdersverenigingen in Amsterdam lieten van zich horen door middel van het manifest ‘Wonen is een recht, geen gunst’

 

De discussies zijn losgebarsten, zeker nu de coalitiepartijen (VVD, CDA, D66 en Christen Unie) vinden dat huurders die in een sociale huurwoning blijven wonen terwijl zij daar eigenlijk te veel voor verdienen, een flinke huurverhoging voor de kiezen moeten krijgen. En het gaat nu snel want er is inmiddels een voorstel naar de Tweede Kamer gegaan.